Bliv uddannet klimaambassadør hos Odense Klimapartnerskab
Odense Klimapartnerskab tilbyder et fælles todages uddannelsesforløb, hvor medarbejdere på medlemsvirksomhederne kan blive uddannet som klimaambassadører.
Hvorfor uddanner vi klimaambassadører?
Det er der især to årsager til. For det første viser forskning, at særligt udpegede forandringsagenter, der går forrest, inspirerer og faciliterer processerne, kan sætte fart på den grønne omstilling.
For det andet afhænger en væsentlig del af en organisations udledning af drivhusgasser af ansattes, kunders, brugeres og borgeres adfærd. Det er derfor vigtigt at påvirke adfærd og holdninger
Om uddannelsesforløbet
Forløbet fokuserer på at udstyre deltagerne med konkrete og hverdagsnære værktøjer til adfærdspåvirkning og mikroforandringer.
Det inkluderer korte teoretiske oplæg og praktiske øvelser.
Deltagerne skal også designe en prøvehandling, som de efterfølgende skal udføre i virksomheden i samarbejde med ledelsen og kollegerne.
Der vil være tid til erfaringsdeling og netværk med andre deltagere gennem hele forløbet.
En måned efter uddannelsesforløbet samler vi deltagerne til et netværksmøde, hvor vi samler op på erfaringerne både i forhold til prøvehandlingerne og det at være grøn forandringsagent
Hør mere om klimaambassadøruddannelsen fra undervisere, oplægsholdere og klimaambassadørerne selv i videoen nedenfor:
Adgang til netværk og løbende læring
Deltagerne får adgang til et digitalt medlemsunivers for klimaambassadører, hvor de kan udbygge deres værktøjskasse i forhold til adfærdsdesign, klimatiltag og rollen som grøn forandringsagent.
Link til login-siden finder du i bunden af denne side.
Derudover inviterer Odense Klimapartnerskab to gange årligt til en netværkskonference for alle klimaambassadører.
Hvordan får man det største udbytte af forløbet?
Som medlemsvirksomhed har I mulighed for at modtage rådgivning i forhold til, hvordan der kan skabes en konstruktivt rum for klimaambassadørerne hos virksomheden.
De nærmeste ledere tilbydes individuel online sparring i forhold til samarbejdet med klimaambassadøren.
Som anden efter- og videreuddannelse spiller forventningsafstemning mellem deltageren og nærmeste leder inden forløbet og opfølgning efter forløbet nemlig en væsentlig rolle for virksomhedens udbytte. Det bliver ikke mindre væsentligt, når vi her arbejder med adfærdspåvirkning på klimaområdet.
Vi har derfor lavet en vejledning til, hvordan I kommer godt i gang med klimaambassadører hos virksomheden. Vi har også lavet en guide, som kan anvendes til forventningsafstemning mellem nærmeste leder og klimaambassadøren. Begge dele finder du nederst på denne side.
Klimaambassadør Povl Thaarslund er med til at sætte fart på den grønne omstilling hos Odense Renovation - hør mere her:
Praktiske oplysninger og tilmelding
Næste hold er d. 4. - 5. december 2024.
Tilmeld dig her
Hvem underviser på forløbet?
Flemming Bridal Rasmussen, ejer og facilitator hos EarthWize Leadership (og tidligere leder af SDU’s bæredygtighedsenhed), og Morten Ploug Henriksen, ph.d.-studerende ved SDU og associeret rådgiver hos EarthWize Leadership, vil stå for undervisningen.
Begge undervisere har betydelig erfaring inden for strategi-, ledelses- og organisationsudvikling samt adfærdsdesign og klima.
Ved spg. angående uddannelsen kontakt Flemming Bridal Rasmussen på flra@outlook.dk
For medlemmer
Som klimaambassadør har du adgang til medlemsuniverset i Odense Klimapartnerskab. Du får tilsendt brugernavnet og adgangskoden af sekretariatet.